Při nákupu nad 1200 Kč máte dopravu zdarma!

Čínský čaj

Praxe pití čaje má v Číně dlouhou historii a pochází tam. Ačkoli čaj pochází z Číny, během dynastie Tang , čínský čaj obecně představuje čajové lístky, které byly zpracovány metodami zděděnými ze starověké Číny . Podle legendy čaj objevil čínský císař Shen Nong v roce 2737 př. n. l., když list z nedalekého keře spadl do vody, kterou císař vařil. Čaj je hluboce vetkán do historie a kultury Číny. Nápoj je považován za jednu ze sedmi nezbytností čínského života spolu s palivovým dřívím, rýží, olejem, solí, sójovou omáčkou a octem.

Čínský čaj lze rozdělit do šesti odlišných kategorií: bílý , zelený , žlutý , oolong , černý a post-fermentovaný . Jiní přidávají kategorie pro vonné a lisované čaje. Všechny pocházejí z odrůd rostliny Camellia sinensis . Většina čínských čajů se pěstuje a konzumuje v Číně, v posledních letech se také vyváží do zahraničí kvůli nárůstu spotřeby čínské kuchyně po celém světě. Je běžně k dostání v čínských restauracích a obchodech s potravinami po celém světě. Zelený čaj je nejběžnějším druhem čaje konzumovaného v Číně.