Yerba Mate přírodní - Množství: 100g
Yerba Mate - Přírodní
Složení
Cesmína Paraguayská
Příprava čaje
Dávkování | 2 - 3 na kalabasu |
Doporučená teplota | 80 - 90 °C |
Doba louhování | 3 - 5 minut |
Opětovné zalití | Ano |
Nálev a chuť čaje
Maté se pije z nádoby zvané kalabasa. Nálev je světle žlutý, má delikátní, říznou a lehce natrpklou chuť.
Původ a účinky čaje
Maté (yerba maté) je pravděpodobně nejoblíbenější jihoamerický nápoj připravovaný z lístků cesmíny paraguajské. To je stálezelený strom vysoký asi 15 m. Pěstuje se hlavně na území Argentiny, Brazilie, Chile, Uruguaye a Paraguaye. Tento „čaj“ je známý především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje kofein, díky kterému přispívá k potlačení duševní a tělesné únavy. Indiáni pitím maté tlumili kdysi pocit hladu, což jim v dávných dobách pomáhalo přežít doby nouze. V dnešní době se využívá jako podpůrný prostředek pro vylučování vody z organismu, dále jako podpora metabolismu lipidů a tím ke kontrole tělesné hmotnosti nebo jen pro osvěžení těla.
Skladování: Uchovávejte v suchu, tmě a potažmo chladu
Naposledy navštívené1
