Podzimní bylinný čaj - Množství: 100g
Podzimní bylinný čaj - Množství: 100g
Nejen na podzim si chcete dopřát chvilku pohody a relaxace s teplým a chuťově vábným bylinným čajem. Tento čaj má neodolatelnou ovocnou příměs, se kterou také příjemně a lákavě voní. Vanilka a rozinky obsažené v tomto čaji ve vás probudí vzpomínky na dětská léta a babiččin voňavý štrůdl.
Proměnlivé počasí, chladné dny a dokonce i občasné přeháňky nám připomínají, že bychom měli myslet především na své zdraví a na správný a plnohodnotný odpočinek. K tomu vám napomůže ovocno-bylinný čaj s kterým si důkladně odpočinete a neberete novou energii. Více
Kód produktu: P00083-2 Doprava
Nejen na podzim si chcete dopřát chvilku pohody a relaxace s teplým a chuťově vábným bylinným čajem. Tento čaj má neodolatelnou ovocnou příměs, se kterou také příjemně a lákavě voní. Vanilka a rozinky obsažené v tomto čaji ve vás probudí vzpomínky na dětská léta a babiččin voňavý štrůdl.
Proměnlivé počasí, chladné dny a dokonce i občasné přeháňky nám připomínají, že bychom měli myslet především na své zdraví a na správný a plnohodnotný odpočinek. K tomu vám napomůže ovocno-bylinný čaj s kterým si důkladně odpočinete a neberete novou energii. Více
Kód produktu: P00083-2 Doprava
Podzimní bylinný čaj
Popis
Nejen na podzim si chcete dopřát chvilku pohody a relaxace s teplým a chuťově vábným bylinným čajem. Tento čaj má neodolatelnou ovocnou příměs, se kterou také příjemně a lákavě voní. Vanilka a rozinky obsažené v tomto čaji ve vás probudí vzpomínky na dětská léta a babiččin voňavý štrůdl.
Proměnlivé počasí, chladné dny a dokonce i občasné přeháňky nám připomínají, že bychom měli myslet především na své zdraví a na správný a plnohodnotný odpočinek. K tomu vám napomůže ovocno-bylinný čaj s kterým si důkladně odpočinete a neberete novou energii.
Složení čaje
Složení ve zkratce: rooibos červený, rozinky, jablko kostky, skořice, vanilka
Rooibos červený: Sklízí se z keřů čajovníkovce kapského (Aspalathus linearis), který roste v horách jižní Afriky. Není sice pravým čajem, ale je velmi populární stejně jako pravé čaje. Mírně nasládlý, příjemný nápoj mahagonově červené barvy a nasládlé oříškové vůně si podmaní téměř každého, kdo ho ochutná. Protože neobsahuje kofein, můžou ho pít také děti a kojící a těhotné ženy.
Rozinky: Rozinky nebo také hoovorově hrozinky jsou sušené plody révy vinné. Tradičně pro zachování většiny výživných látek se většinou suší na přímém slunci, ale dnes nastupuje rychlejší cesta pomocí horkého vzduchu. Hrozinky se vyrábí z velmi sladkých hroznů, proto se na jejich výrobu specializují především země s teplejším klimatem. Mezi významné producenty sušených rozinek patří např. Chile, Jihoafrická republika, Řecko, Turecko, Irán, Uzbekistán, Argentina, Austrálie. Rozinky jsou významným zdrojem vitamínů provitaminu A, vitaminy skupiny B (B1, B2, B3, B6), vitaminu C a E, minerálů draslíku, selenu, vápníku, hořčíku, fosforu, zinku, železa a bóru.
Jablko: Tuhle surovinu určitě netřeba představovat. Každý z nás se s jablkem jistě setkal. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě – obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Pro všechny tyto účinky se v populární literatuře a časopisech často opakuje doporučení konzumovat nejméně jedno jablko denně. Zajímavé je, že aromatické látky z jablek, pokud je v organismu nezničíme jinými látkami v potravě, prostupují tělem a uvolňují se např. skrze vlasy ven, pravidelní konzumenti jablek tak doslova voní po jablíčkách.
Skořice: Když se řekne skořice, většina lidí si představí jablečný závin, jablkové koláče, perníky a samozřejmě vánoční cukroví. My máme skořici také v lahodném čaji. Skořice je koření získávané z vnitřní kůry několika druhů stromů z rodu Cinnamomum . Skořice se používá hlavně jako aromatické koření a dochucovací přísada v široké škále kuchyní , sladkých i slaných pokrmů, snídaňových cereálií , svačinek , bagelů , čajů a tradičních jídel . Vůně a chuť skořice pochází z jejího esenciálního oleje a hlavní složky, cinnamaldehydu , stejně jako z mnoha dalších složek včetně eugenolu.
Vanilka: Vanilka je aromatické koření původem z Mexika používané zejména při přípravě některých sladkých jídel, pochutin a nápojů. Jedná se o fermentovanou tobolku některých druhů orchidejí rodu vanilovník.
Způsob použití: nálev
Dávkování: Čaj je vhodný jako doplněk pitného režimu.
Upozornění: Není vhodné pro děti do 3 let a jedince s alergií nebo zvýšenou sensitivitou na některou složku. Není náhrada pestré stravy.