Japonské čaje - Skladem
Historie čaje v Japonsku začala již v 8. století, kdy byly v japonských záznamech uvedeny první známé zmínky. Čaj se stal nápojem náboženských tříd v Japonsku , když japonští kněží a vyslanci vyslaní do Číny, aby se dozvěděli o její kultuře, přinesli čaj do Japonska. Buddhističtí mniši Kūkai a Saichō možná byli první, kdo přinesl čajová semínka do Japonska. První formou čaje přivezeného z Číny byl pravděpodobně cihlový čaj . Čaj se stal nápojem královských tříd, když císař Saga podpořil růst čajovníků. Semena byla dovezena z Číny a začalo pěstování v Japonsku.
Konzumace čaje se stala populární mezi šlechtou během 12. století, po vydání Eisaiovy knihy Kissa Yōjōki . Uji , se svou strategickou polohou poblíž hlavního města Kjóta , se v tomto období stalo prvním hlavním japonským regionem produkujícím čaj. Počínaje 13. a 14. stoletím si japonská čajová kultura vyvinula charakteristické rysy, pro které je dnes známá, a japonský čajový obřad se stal klíčovou součástí této kultury.
V následujících stoletích se produkce zvýšila a čaj se stal základem široké veřejnosti. Rozvoj sencha v 18. století vedl k vytvoření charakteristických nových stylů zeleného čaje, které nyní dominují konzumaci čaje v Japonsku. V 19. a 20. století industrializace a automatizace přeměnily japonský čajový průmysl na vysoce efektivní provoz, který je schopen produkovat velké množství čaje i přes omezenou rozlohu japonské orné půdy.